Big Ben

Londra a fost și rămâne mereu în topul celor mai vizitate orașe din întreaga lume. Când te gândești la acest oraș te oprești asupra anumitor obiective turistice de la Palatul Buckingham, Trafalgar Square, Tower Bridge, London Eye, St Paul’s Cathedral, la Palatul Westminster și în final la turnul cu ceas înalt de 96.3 m.
Big Ben este unul dintre cele mai importante obiective turistice în Londra, devenind aproape o emblemă a capitalei britanice. Acesta arată de-a dreptul încântător noaptea, când fațada și cesurile de pe fiecare față sunt iluminate. Atunci când Parlamentul se află în sesiune, o lumină strălucește peste fațada ceasului. Cadranele ceasului au o suprafață de peste doi metri pătrați, iar minutarul are peste 4 metri. Big Ben are un pendul uriaș care este reglat de un sac de monezi și este un ceas excelent, care s-a oprit foarte rar.
 Numele de Big Ben nu se referă de fapt la turnul ceasului propriu-zis, ci la clopotul de 13 tone din interiorul turnului. Clopotul a fost numit astfel după primul comisionar ce a lucrat la construcție – Benjamin Hall. Acest clopot provine din vechiul palat Westminster și a fost dăruit diaconului de la Catedrala Sf. Paul (St. Paul’s Cathedral) de catre William al III-lea. Inainte de a se intoarce la Westminster pentru a-și ocupa locul în actuala casă, a fost recondiționat la Whitechapel în anul 1858. Prima transmisiune a BBC a fost deschisă de sunetul de la Big Ben în 1923 la 31 Decembrie. Încă există un microfon în turn conectat la sediul British Broadcasting Corporation (BBC).
Există 11 camere în interiorul turnului, unde membrii Parlamentului pot fi închiși pentru încălcări ale reglemetărilor constituționale. Acest lucru este foarte rar, ultimul incident de acest fel fiind înregistrat în anul 1880. Turnul Big Ben nu este deschis spre vizitarea publicului larg, însă pe exterior este oricum mult mai impresionant.
Desenul a fost realizat pe o foaie A3 (297 x 420 mm) într-un interval de 14 ore. Creioanele folostie au fost Hb, 3B si 5B.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu