Desene

Londra a fost si ramane mereu in topul celor mai vizitate orase din intreaga lume. Cand te gandesti la acest oras te opresti asupra anumitor obiective turistice de la Palatul Buckingham, Trafalgar Square, Tower Bridge, London Eye, St Paul’s Cathedral, la Palatul Westminster si in final la turnul cu ceas inalt de 96.3 m.
Big Ben este unul dintre cele mai importante obiective turistice in Londra, devenind aproape o emblema a capitalei britanice. Acesta arata de-a dreptul incantator noaptea cand fatada si cesurile de pe fiecare fata sunt iluminate. Atunci cand Parlamentul se afla in sesiune o lumina straluceste peste fatada ceasului. Cadranele ceasului au o suprafata de peste doi metri patrati, iar minutarul are peste 4 metri. Big Ben are un pendul urias care este reglat de un sac de monezi si este un ceas excelent care s-a oprit foarte rar.
 Numele de Big Ben nu se refera de fapt la turnul ceasului propriu-zis, ci la clopotul de 13 tone din interiorul turnului. Clopotul a fost numit astfel dupa primul comisionar ce a lucrat la constructie – Benjamin Hall. Acest clopot provine din vechiul palat Westminster si a fost daruit diaconului de la Catedrala Sf. Paul (St. Paul’s Cathedral) de catre William al III-lea. Inainte de a se intoarce la Westminster pentru a isi ocupa locul in actuala casa, a fost reconditionat la Whitechapel in anul 1858. Prima transmisiune a BBC a fost deschisa de sunetul de la Big Ben in 1923 la 31 Decembrie. Inca exista un microfon in turn conectat la sediul British Broadcasting Corporation (BBC).
Exista 11 camere in interiorul turnului unde membri ai Parlamentului pot fi inchisi pentru incalcari ale reglemetarilor constitutionale. Acest lucru este foarte rar, ultimul incident de acest fel fiind inregistrat in anul 1880. Turnul Big Ben nu este deschis spre vizitarea publicului larg insa pe exterior este oricum mult mai impresionant.
Desenul a fost realizat pe o foaie A3 (297 x 420 mm) intr-un interval de 14 ore. Creioanele folostie au fost Hb, 3B si 5B.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu